Elisabeth Wickström

Conveniums festival 25-27 augusti 2017

EXISTENS ÖSTERLEN

 

Tema:  ”Mod och Medmänsklighet”

Kiviks kapell, 25-27 augusti 2017 

 

Convenium står värd för Sveriges första minifestival kring existentiella frågor: Existens Österlen 2017.

Temat 2017 är ”Mod och medmänsklighet”.  Vad innebär det att ha mod i en tid som präglas av rädsla, likgiltighet eller hat? Kan vi genom medkänsla, hopp och gemenskap skapa en motvikt till misstro och intolerans?

 

Vi vill skapa en festival som vi själva skulle vilja gå på.

 

Conveniums festival är en mötesplats där vi får stanna upp, sänka tempot, och få tid att reflektera istället för att prestera. 

 

Vi arbetar kontinuerligt med programmet.  

Personer som redan har bekräftat sin medverkan är: Göran Rosenberg, Pernilla August, Eric Schüldt, Patricia Tudor Sandahl, Dan Stiwne, Göran Gyllenswärd, Anita Goldman, Sven Heijbel, Cecilia Bodström och Tangokompaniet.

 

Existens Österlen samlar författare och andra kulturarbetare, forskare, personer i människovårdande yrken och allmänheten kring frågan om vad det innebär att vara människa.

 

Convenium Österlen är en nystartad ideell förening som är helt beroende av ideellt engagemang och bidrag. Om du vill bli medlem gå in på www.convenium.se. Vi tar även tacksamt emot donationer till festivalen, stora som små.  Sätt in ditt bidrag på bg: 5154-2918.  Märk insättningen med din mejladress och ”Existensfestival 2017”.

 

Maila gärna till info@convenium.se om du vill ha mer information!

Läs mer på www.convenium.se